Segueix-nos a:

Fundació Miquel Agustí

Actualitat

Recuperació, a través de l’ús, de l’agrobiodiversitat en els espais de la Xarxa Natura 2000 de Catalunya

November 16, 2011 Projectes, Recerca i transferència, Transferència No Comments

La Fundació Miquel Agustí participa en el projecte de recuperació de les varietats tradicionals en els espais de la xarxa Natura 2000 de Catalunya.

[nggallery id=6]

En el marc del projecte “Recuperació, a través de l’ús, de l’agrobiodiversitat en els espais de la Xarxa Natura 2000 de Catalunya”, la Fundació Miquel Agustí inicia un procés de recuperació de varietats tradicionals en espais naturals. L’agricultura en aquests espais juga un paper molt sensible en l’equilibri dels ecosistemes, per la qual cosa cal endegar accions que millorin les externalitats positives de l’activitat agrària en el medi ambient, visant la sostenibilitat territorial. En aquest context, les varietats

tradicionals poden jugar un paper molt important, d’una banda les seves característiques intrínseques poden aportar valor afegit a les produccions agràries, promovent la viabilitat de determinats tipus d’explotacions; d’una altra banda aquestes varietats segurament estan adaptades a sistemes agraris de baixos inputs, els quals han estat definits per l’Agència Europea del Medi Ambient com els sistemes agraris que contribueixen millor al valor ecològic de la matriu territorial.

No obstant el projecte s’emmarca en un context molt més ampli. Les varietats tradicionals són una component molt important de la biodiversitat, essent la nostra Font de recursos per a l’alimentació. La seva desaparició, procés conegut com erosió genètica, constitueix un desafiament per la societat, doncs s’amplifica el procés de pèrdua de biodiversitat i estem perdent aquells recursos que garanteixen la nostra sostenibilitat alimentària.

 

 


Tags:

0 comments


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *