Segueix-nos a:

Fundació Miquel Agustí

Actualitat

Obtenció de noves varietats i desenvolupament de tecnologia per la IGP Calçot de Valls

March 5, 2013 Projectes, Recerca, Recerca i transferència No Comments

La Fundació Miquel Agustí treballa en un projecte per conservar i fomentar l’ús del germoplasma de la Ceba Blanca Tardana de Lleida, i desenvolupar i aplicar noves eines tecnològiques per a la consolidació de la IGP Calçot de Valls.

L’objectiu general del projecte és conservar i fomentar l’ús del germoplasma de la Ceba Blanca Tardana de Lleida, i desenvolupar i aplicar noves eines tecnològiques per a la consolidació de la IGP Calçot de Valls dins d’un mercat en el qual la quantitat d’oferta amb la qual ha de competir, és cada vegada més gran.

Per tal de dur a terme aquest objectiu es van desenvolupar alguns objectius específics:

a. Recopilació, caracterització i conservació de la biodiversitat de la varietat de Ceba Blanca Gran Tardana de Lleida existent en l’actualitat. Aquest és un pas previ a l’obtenció de varietats millorades per a ser utilitzades dins de la IGP Calçot de Valls, que s’ajustin tant a les demandes del mercat com que s’adaptin a cultius amb baixos inputs i a les modificacions ambientals derivades del canvi climàtic.

b. Desenvolupament i aplicació de tècniques de fenotipat ràpid per tal de tenir una bona informació sobre la variabilitat genètica, ambiental i d’interacció en els caràcters sensorials dels calçots.

c. Disseny, amb la informació obtinguda en els objectius i) i ii), d’un programa de millora genètica pel valor sensorial del calçot, a la vegada que recomanar el tipus de maneig i ambient més adequat que permetin l’obtenció d’un producte ajustat a les demandes sensorials dels consumidors. L’element distintiu sensorial hauria convertir-se en emblemàtic per la promoció de la IGP en front de les altres alternatives present als mercats.


Tags:

0 comments


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *