Segueix-nos a:

Fundació Miquel Agustí

Actualitat

Tast de consumidors. La col brotonera, un nou tresor gastronòmic

March 7, 2014 Jornades i congressos, Publicacions Comentaris tancats a Tast de consumidors. La col brotonera, un nou tresor gastronòmic

El proper dissabte 15 de març, durant el matí (11h-14h) la FMA, juntament amb la Fundació Sant Galderic, organitzen un tast de consumidors de col brotonera al Mercat de Sant Pere de Terrassa. Vine a participar-hi!

La col brotonera és una varietat tradicional de col que antigament era molt apreciada durant els mesos d’hivern. Se’n mengen els brots tendres (els brotons) i les inflorescències immadures (els espigalls). Aquesta varietat de col, de textura i sabor delicats, es va deixar de cultivar i només l’han conservada alguns agricultors en els seus horts.
Ara ens proposem recuperar-la i tornar-la al camp i al mercat. Per fer això, com que no només volem recuperar la varietat, sinó també els seus sabors i textures més preats, començarem per fer un tast de consumidors. Així coneixerem les característiques sensorials més apreciades d’aquesta varietat
tradicional.
Vine, participa en el tast i ajuda a redescobrir aquest tresor gastronòmic.

Al Mercat de Sant Pere de Terrassa també s’hi podrà veure l’exposició, “La col brotonera, una aproximació etnobotànica i organolèptica”

descarregar document

        descarregar document


0 comments

Comments are closed.