Segueix-nos a:

Fundació Miquel Agustí

Actualitat

Sugar-and-acid profile of Penjar tomatoes and its evolution during storage

September 22, 2015 Articles de recerca Comentaris tancats a Sugar-and-acid profile of Penjar tomatoes and its evolution during storage

En aquest estudi es presenten dades que ofereixen nous coneixements sobre els canvis que es produeixen en paràmetres relacionats amb la qualitat en el tomàquet i permeten elucidar les raons de la gran acceptació que té la varietat tomàquet de Penjar entre els consumidors

La mutació alcobaça present en el tomàquet de Penjar (Solanum lycopersicum L.) altera el procés de maduració i confereix una llarga vida postcollita a aquesta varietat (superior als 4 mesos). La postcollita confereix un perfil sensorial distintiu al tomàquet de Penjar, el qual és apreciat pels consumidors que prefereixen els fruits conservats respecte als recent collits. Per estudiar els canvis que es produeixen durant la postcollita en la composició química del fruit, s’ha caracteritzat el perfil de sucres i àcids de 25 entrades en diferents moments de la postcollita (0, 2 i 4 mesos de conservació). Els resultats mostren que existeix una gran variabilitat en el perfil de sucres i àcids entre les entrades Penjar, especialment per la fructosa i la glucosa. Algunes entrades presenten valors excepcionalment alts pel contingut en sucres reductors, essent materials especialment interessan ts per desenvolupar programes de millora genètica. Durant la postcollita la concentració de glucosa, fructosa i àcid cítric disminueix, mentre que la concentració d’àcid màlic i àcid glutàmic incrementa. Les dades que es presenten en aquest estudi ofereixen nous coneixements sobre els canvis que es produeixen en paràmetres relacionats amb la qualitat en el tomàquet i permeten elucidar les raons de la gran acceptació que té aquesta varietat entre els consumidors.

 http://www.scielo.br/scielo.php?pid=S0103-90162015000400314&script=sci_arttext


0 comments

Comments are closed.