Segueix-nos a:

Fundació Miquel Agustí

Actualitat

2016 Any Internacional dels Llegums: llavors nutritives per a un futur sostenible

January 25, 2016 Any Internacional dels Llegums 2016 Comentaris tancats a 2016 Any Internacional dels Llegums: llavors nutritives per a un futur sostenible

L’Any Internacional dels Llegums 2016 es proposa sensibilitzar l’opinió pública sobre els avantatges nutricionals dels llegums com a part d’una producció d’aliments sostenible encaminada a aconseguir la seguretat alimentària i la nutrició

L’Any brindarà una oportunitat única de fomentar conexions al llarg de tota la cadena alimentària per aprofitar millor les proteïnes derivades dels llegums, incrementar la producció mundial de llegums, utilitzar de manera més apropiada la rotació de cultius i fer front als reptes que existeixen en el comerç de llegums.

Per llegums s’entén les llavors seques de plantes lleguminoses, com fesols, pèsols o llenties, que es distingeixen de les llegums oleaginoses de lleguminoses pel seu baix contingut en greixos.

A més a més de ser una font important de proteïnes per gran part de la població mundial, els llegums contribueixen a la salud dels sòls i a la mitigació dels efectes del canvi climàtic a través de les seves propietats de fixació del nitrogen. També aporten nombrosos beneficis a la salut i la nutrició.

descarregar document


0 comments

Comments are closed.