Segueix-nos a:

Fundació Miquel Agustí

Actualitat

September 20, 2016 Agrobiodiversitat catalana, Tomàquet Comentaris tancats a

BREU DESCRIPCIÓ DE LA VARIETAT

El tomàquet del Benach pertany a un grup de varietats tradicionals de fruit esfèric, que es troben distribuïdes per la franja de la costa catalana que transcorre entre Tarragona i l’alt Maresme i també per gran part de la Catalunya central. Entre aquest grup de varietats trobem els tipus del Benach, Pometa, Poma, Palosanto i Tres Caires (o Tres Cantos). Les variacions entre les varietats són minses, existint un important solapament, respecte als caràcters agromorfològics, entre genotips dels diferents tipus varietals. Això hauria provocat, segons la nostra experiència, un número important de confusions en el nom de la varietat que apareix a les dades de passaport dels Bancs de Germoplasma. Les descripcions que es proposen en aquesta fitxa, les quals haurien de ser ampliades en futurs assajos on s’explorés de manera conjunta la variabilitat dins els diferents tipus varietals, haurien de permetre reclassificar les entrades conservades ex situ i definir els idiotips de cada tipus varietal.

benach_5 Fitxa completa de la varietat

descarregar document


0 comments

Comments are closed.