Segueix-nos a:

Fundació Miquel Agustí

Actualitat

Mongeta Genoll de Crist

September 21, 2016 Agrobiodiversitat catalana, Mongeta Comentaris tancats a Mongeta Genoll de Crist

BREU DESCRIPCIÓ DE LA VARIETAT

La varietat Genoll de Crist, d’origen andí, es caracteritza per les seves llavors, ovalades i de mida gran, aproximadament la meitat de la llavor és de color blanc, i l’altra meitat presenta un dibuix amb tonalitats marrons i granats, aquest dibuix és el que dóna nom a la varietat, Genoll de Crist queda inclosa dins de la classe comercial Rounded caparron. Té creixement indeterminat. Les flors són blanques i tenen l’estendard de color lila clar (no presenta estries). Les beines presenten una mida intermèdia, són de color verd a l’estadi immadur, i de color verd amb ratlles carmí a la maduresa. La baixa fibrositat de les beines verdes les fa apreciades, també, per consum en tendre. Les produccions d’aquesta varietat tendeixen a ser elevades, en comparació amb la resta de varietats tradicionals catalanes. Des del punt de vista sensorial es caracteritza per una elevada farinositat, percepció de la pell intermèdia i sabor intens.

genoll_4

Fitxa completa de la varietat

descarregar document


0 comments

Comments are closed.