Segueix-nos a:

Fundació Miquel Agustí

Actualitat

Presentació projecte BRAAVA

September 28, 2016 Jornades i congressos, Publicacions Comentaris tancats a Presentació projecte BRAAVA

El proper dimecres 19 d’octubre a Agròpolis-UPC es presentarà el projecte BRAAVA, que posarà a disposició dels agricultors del Parc Agrari del Baix Llobregat noves varietats de bràssiques amb un alt valor afegit  

PROJECTE BRAAVA – NOVES VARIETATS DE BRÀSSIQUES D’ALT VALOR AFEGIT I ADAPTADES A LES CONDICIONS DEL PARC AGRARI DEL BAIX LLOBREGAT

Objectiu del projecte

Posar a disposició dels agricultors del Parc Agrari del Baix Llobregat noves varietats amb un alt valor afegit que els hi permeti competir en el segment de les bràssiques. Alhora es pretén associar aquestes varietats a segells de qualitat objectiva per tal que els consumidors identifiquin de manera més senzilla els valors afegits que presentin.

Proposta de treball

Durant els 4 anys del projecte, i mitjançant successius assajos de camp, es cultivaran més de 100 varietats diferents del gènere Brassica i es procedirà a la caracterització i valoració de totes elles. En una primera fase, s’inclouran varietats tradicionals, “heirlooms”, varietats millorades i híbrids comercials. Durant el cultiu es durà a terme la caracterització agromorfològica i alhora s’avaluaran qualitativament per part dels productors. Cada any, amb les dades de caracterització i les avaluacions es decidirà quines varietats tenen interès i per tants seran sembrades l’any següent i quines deixaran de formar part de l’estudi. La previsió és que s’aniran reduint el nombre de varietats a avaluar i això permetrà augmentar el nombre de caràcters, incloent així aspectes de rendiment, valors sensorial, resistència a patologies, valor nutricional…

projecte-braava


0 comments

Comments are closed.