Segueix-nos a:

Fundació Miquel Agustí

Actualitat

October 19, 2016 Agrobiodiversitat catalana, Tomàquet Comentaris tancats a

BREU RESUM DE LA VARIETAT

El tomàquet del Pebrot és una varietat que es caracteritza per la morfologia singular dels fruits, els quals presenten forma cilíndrica (oblongo-allargada) i el terminal de floració acabat en punta. Les denominacions de la varietat fan referència a aquestes dues característiques (Pebrot/Bitxo de Girona/Cornut/Banyut). Els fruits són de color vermell i generalment presenten coll verd abans de la maduresa. Donada l’estructura oblonga del fruit, amb una relació amplada-longitud propera a 0,5, la proporció de gel respecte el pericarpi és baixa. Aquesta morfologia interna, marcada per una major presència de pericarpi, determina un perfil sensorial especial, tant a nivell de gust (baixa acidesa) com de textura (la major presència de pericarpi provoca un fruit menys sucós). Respecte al comportament agronòmic, el tomàquet del Pebrot tendeix a presentar rendiments baixos, degut principalment a problemes de quallat i a l’elevada sensibilitat d’aquesta varietat a la necrosi apical. D’altra banda, l’aparició en els darrers anys a Catalunya de materials de la varietat tradicional italiana San Marzano i de varietats millorades per tomàquet d’indústria, els quals presenten una morfologia del fruit similar, està provocant la introgressió de materials fora tipus dins la varietat tradicional.

 

        Fulla de la varietat Pebrot

 

                                                                   Fruits de la varietat Pebrot: fruits sencers (esquerra) i tall longitudinal (dreta)

Fitxa completa de la varietat:


0 comments

Comments are closed.