Segueix-nos a:

Fundació Miquel Agustí

Actualitat

Ampliació de la DOP Mongeta del Ganxet

March 10, 2017 Projectes, Transferència Comentaris tancats a Ampliació de la DOP Mongeta del Ganxet

Per encàrrec del DARP (Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació) i del Consell Regulador de la DOP Mongeta del Ganxet, la Fundació Miquel Agustí ha realitzat durant el 2016 un informe tècnic sobre la viabilitat de la ampliació de l’àmbit geogràfic d’aquesta DOP. En els darrers anys s’ha constatat que moltes zones limítrofes amb la DOP han intensificat el cultiu de mongeta del tipus Ganxet i han sol·licitat ingressar dins de la zona protegida per la marca. L’informe s’ha basat en l’anàlisi de mostres recollides en les zones candidates (comarques de Bages, Maresme, Alt Penedès, Gironès, Alt i Baix Empordà, Baix Llobregat, Anoia, Tarragonès, Alt i Baix Camp, La Selva), avaluant-se tant les característiques sensorials externes (forma, mida i color) com el valor sensorial intern (percepció de la pell, textura, aroma i sabor). Els resultats han estat lliurats al Consell Regulador perquè pugui prendre les decisions que consideri oportunes sobre la sol·licitud d’ampliació.


0 comments

Comments are closed.