Segueix-nos a:

Fundació Miquel Agustí

Actualitat

Documentació FASE I del projecte BRAAVA – Noves varietats de bràssiques d’alt valor afegit i adaptades a les condicions del Parc Agrari del Baix Llobregat

April 26, 2017 Jornades i congressos Comentaris tancats a Documentació FASE I del projecte BRAAVA – Noves varietats de bràssiques d’alt valor afegit i adaptades a les condicions del Parc Agrari del Baix Llobregat

El projecte BRAAVA té com a objectiu explorar la variabilitat existent dins de l’espècie Brassica oleracea L., avaluant germoplasma provinent de diversos indrets d’Europa, i seleccionar les varietats que millor s’adapten a les condicions agro-comercials de la zona del Parc Agrari del Baix Llobregat, i a la vegada, que presentin trets singulars que permetin crear nous productes comercials.

Durant els 4 anys del projecte, i mitjançant successius assajos de camp, es cultivaran més de 100 varietats diferents del gènere Brassica i es procedirà a la caracterització i valoració de totes elles. Cada any, amb les dades de caracterització i les avaluacions es decidirà quines varietats tenen interès i, per tant, seran sembrades l’any següent i quines deixaran de formar part de l’estudi. La previsió és anar reduint el nombre de varietats a avaluar, la qual cosa permetrà augmentar el nombre de caràcters a estudiar, incloent així aspectes de rendiment, valor sensorial, resistència a patologies o valor nutricional.

En la seva primera fase, el projecte ha permès realitzar un fenotipat general en més de 100 varietats. A fi d’exposar els resultats amb major claredat i facilitar la seva consulta, s’ha creat una fitxa per cada varietat on es recullen totes les dades de fenotipat corresponents als aspectes agronòmics i morfològics, així com, fotografies de les plantes i de la part comestible. Totes aquestes fitxes es presenten al document adjunt i estan agrupades segons el tipus varietal al que corresponen: bròcoli, bròcoli ramificat, col, bròquil i coliflor, kale, i altres.

 

Fitxes de caracterització 

 

Documentació de la jornada de presentació de resultats de la fase I del projecte BRAAVA


0 comments

Comments are closed.