Segueix-nos a:

Fundació Miquel Agustí

Actualitat

Estudi de consumidors: el tomàquet de penjar

October 10, 2017 Jornades i congressos, Publicacions Comentaris tancats a Estudi de consumidors: el tomàquet de penjar

La Fundació Miquel Agustí organitza, en el marc del projecte TRADITOM, un tast de tomàquet de Penjar per desxifrar els atributs més apreciats pels consumidors a l’hora de fer el pa amb tomàquet. L’entitat busca la participació de més de 120 consumidors. El tast es realitzarà el proper 24 d’octubre a les instal·lacions de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona, a Castelldefels

El tomàquet de Penjar és una de les varietats més emblemàtiques de l’agricultura catalana. Íntimament relacionat amb la preparació gastronòmica per excel·lència a les llars catalanes, el pa amb tomàquet, aquesta varietat és present en gran part dels horts del nostre territori. De varietats n’existeixen tantes com hortolans i algunes d’elles presenten un perfil sensorial i una capacitat d’entomacar el pa singular. Però, com prefereixen els consumidors el tomàquet de Penjar? Dolç, àcid, amb aroma terrós o floral, que deixi moltes llavors al pa, que suqui bé… Aquestes són les preguntes que ens formulem en el marc del projecte TRADITOM, un projecte que té la vocació d’entendre i conservar les varietats tradicionals europees i generar el coneixement necessari per impulsar-les en el mercat.

En aquest estudi de consumidors us invitem a participar en la recerca sobre quines propietats sensorials ha de tenir el tomàquet de Penjar. A través de les eines de l’anàlisi sensorial intentarem dissenyar, amb les vostres aportacions, el tomàquet de Penjar del futur. La vostra participació consistirà en realitzar un tast de tomàquet (tant fresc, com de pa amb tomàquet) de mitja hora de durada. En el transcurs del tast, en el què provareu diferents varietats de tomàquet de Penjar, generareu descriptors que, un cop analitzats, serviran per desxifrar els atributs que guien l’acceptació dels consumidors. Com ha de ser el tomàquet de Penjar per fer un bon pa amb tomàquet?

 

Inscripcions a través de:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSePOaK4gOX3cjeOO2yh7hOFa2vlcbKART2X2yn_AB3FyUgG7g/viewform?usp=sf_link

 

Més informació:

Joan Casals Missio (recerca@fundaciomiquelagusti.cat)

 

Requisits de participació:

(a) tenir més de 18 anys,

(b) ser consumidor habitual de tomàquet, en qualsevol forma,

(c) tenir ganes de participar,

(d) inscriure’s a través del formulari i seleccionar l’hora en què vols fer el tast.

 

Data de realització: 24 d’octubre de 2017, hores convingudes entre 10,30h i 19h

Durada del tast: 30 minuts

Lloc de realització: Laboratori d’Anàlisi Sensorial, Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB-UPC), Castelldefels

Com arribar: https://esab.upc.edu/ca/escola/on-som


0 comments

Comments are closed.