Segueix-nos a:

Fundació Miquel Agustí

Actualitat

Jornada PATT a Castellfollit del Boix

February 16, 2018 Jornades i congressos, Publicacions Comentaris tancats a Jornada PATT a Castellfollit del Boix

Divendres 23 de febrer se celebrarà la jornada tècnica”La mongeta de Castellfollit del Boix: inventari de punts forts per consolidar la producció”. La cita serà a l’Ajuntament de Castellfollit del Boix, a les 19h.

Al llarg dels darrers sis anys, la col·laboració entre les diverses institucions convocants d’aquesta jornada ha permès disposar de quatre noves varietats seleccionades a partir de la varietat històrica de Castellfollit del Boix, i estem a una campanya d’aconseguir tres noves varietats a partir d’encreuaments i selecció, per disposar de plantes que tinguin creixement determinat i bona producció. Aquesta activitat de millora genètica s’ha complementat amb l’elaboració d’un manual de bones pràctiques agrícoles que volem presentar i consensuar unes pautes que permetin garantir la producció en unes condicions difícils com són les de Castellfollit. Noves varietats, propostes de maneig, bona disposició per part de productors i institucions, tot plegat ens ha de permetre dissenyar els passos finals per consolidar la producció i satisfer les demandes d’un mercat en el què la mongeta de Castellfollit té prestigi, malgrat la baixa presència associada a baixa producció.

Us convidem a acompanyar-nos, animeu-vos a venir!

 


0 comments

Comments are closed.