Segueix-nos a:

Fundació Miquel Agustí

Actualitat

JORNADA TÈCNICA Plataforma d’accés als recursos fitogenètics, el tomàquet de Penjar (24 de juliol, Parc UPC-Agròpolis)

July 18, 2018 Jornades i congressos, Projectes, Publicacions, Recerca i transferència Comentaris tancats a JORNADA TÈCNICA Plataforma d’accés als recursos fitogenètics, el tomàquet de Penjar (24 de juliol, Parc UPC-Agròpolis)

Vine a la Jornada Tècnica del 24 de Juliol “Plataforma d’accés als recursos fitogenètics, el tomàquet de Penjar” i participa a la nostra enquesta!

El tomàquet de Penjar és una de les varietats tradicionals més emblemàtiques de l’horticultura catalana, i segurament la que presenta major diversitat genètica. La Fundació Miquel Agustí conserva més de 200 línies d’aquesta varietat, cedides per agricultors de tota Catalunya. Per tal de facilitar  l’accés a aquests recursos s’està impulsant, en col•laboració amb el DARP, el projecte demostratiu Plataforma d’accés als recursos fitogenètics tradicionals.  

En aquesta jornada es descriuran quins materials hi ha emmagatzemats al Banc de Germoplasma FMA/ESAB i s’explicaran els mètodes de selecció i extracció de llavors per multiplicar una varietat de tomàquet. Alhora es farà una visita al camp experimental on hi ha conreades 55 varietats provinents de diferents zones de Catalunya. Entre els materials cultivats els assistents podran seleccionar aquells més interessants per a les seves explotacions, dels quals posteriorment se’ls hi enviarà llavor. 

 

Mapa amb l’origen de les varietats que es podran seleccionar: https://drive.google.com/open?id=1oNfbt8cCU29fb-XO9BHnTcmfFq-hsQN3&usp=sharing 

Més informació sobre el projecte: http://fundaciomiquelagusti.com/2018/03/30/plataforma-dacces-als-recursos-fitogenetics-tradicionals-us-de-lagrobiodiversitat-en-agricultura-productiva/ 

Encara no has participat a l’enquesta sobre el tomàquet de Penjar? Participa clicant al següent enllaç: https://joancasalsmissio.typeform.com/to/H9tsM7 

 

Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració “Plataforma d’accés als recursos fitogenètics: ús de l’agrobiodiversitat en agricultura productiva”, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020. 

Participa:                                    Col·labora:

 


0 comments

Comments are closed.