Segueix-nos a:

Fundació Miquel Agustí

Actualitat

Mongeta Floreta

septiembre 20, 2016 Agrobiodiversidad catalana, Judía Comentarios desactivados en Mongeta Floreta

BREU RESUM DE LA VARIETAT

La varietat Floreta, d’origen andí, es caracteritza per les seves llavors, que són de forma ovalada i de mida gran. El color de la llavor és blanc en la major part de la seva superfície, i presenta colors granats i marrons a la zona que envolta l’hílum. El dibuix característic de la llavor permet diferenciar aquesta varietat d’altres que són similars a la Floreta per a la resta de caràcters morfològics. Pertany a la classe comercial Hen eye. Les plantes de la varietat Floreta tenen creixement indeterminat. Les flors són blanques. Les beines tenen una longitud mitjana i són de color verd (quan maduren poden aparèixer taques de color vermell). En condicions òptimes las produccions són elevades. Des del punt de vista sensorial la varietat Floreta es caracteritza per una elevada farinositat, percepció de la pell alta i un sabor d’intensitat mitjana.

floreta_4

Fitxa completa de la varietat

descarregar document


0 comments

No es posible afegir comentaris