Segueix-nos a:

Fundació Miquel Agustí

Actualitat

septiembre 20, 2016 Agrobiodiversidad catalana, Tomate Comentarios desactivados en

BREU DESCRIPCIÓ DE LA VARIETAT

El tomàquet Pera de Girona és una variant morfològica del tomàquet de Montserrat, del qual es distingeix gairebé únicament per presentar fruits amb forma piriforme (el tomàquet de Montserrat és aplanat). Per la major part de caràcters, tant agronòmics com morfològics i sensorials, la variabilitat intra-varietal és elevada, existint genotips amb comportaments divergents. Els caràcters típics de la varietat són, a part de la forma externa, la presència de buidor a la cavitat locular, la coloració rosada, el pericarpi gruixut i un número de lòculs generalment superior a 5. Respecte al perfil sensorial també s’observa una elevada variabilitat intra-varietal, afectant a tots els atributs importants en la qualitat del tomàquet (dolçor, acidesa, percepció de la pell, farinositat del pericarpi i intensitat de gust i d’aroma). A nivell molecular aquesta elevada variabilitat pels caràcters agromorfològics i sensorials es sustenta en una diversitat de fons genètic baixa. Alhora el fons genètic del tomàquet Pera de Girona és similar al del tomàquet de Montserrat, fet que indicaria un origen comú d’ambdues varietats.

pera-de-girona_4

Fitxa completa de la varietat

descarregar document


0 comments

No es posible afegir comentaris