Segueix-nos a:

Fundació Miquel Agustí

Actualitat

Mongeta Piula

octubre 23, 2016 Agrobiodiversidad catalana, Judía Comentarios desactivados en Mongeta Piula

BREU RESUM DE LA VARIETAT:

La varietat Piula, d’origen mesoamericà, es caracteritza per les seves llavors de mida mitjana i forma rectangular lleugerament arrodonides. Són de color beix i tenen un dibuix de ratlles i motes de color marró verdós. Piula pertany a la classe comercial Pinto. Té creixement indeterminat. Les flors són blanques i no presentes estries. Les beines tenen una mida intermèdia, són de color verd a l’estadi immadur, i de color verd amb ratlles vermelles en avançar la maduració. Les produccions d’aquesta varietat són mitjanes. Des del punt de vista sensorial es caracteritza per una elevada farinositat, baixa percepció de la pell i sabor intens.

Flor de la varietat Piula

 

 

Beina de la varietat Piula

Fitxa completa de la varietat:


0 comments

No es posible afegir comentaris