Segueix-nos a:

Fundació Miquel Agustí

Actualitat

Obtenció de noves varietats de mongeta tendra

marzo 11, 2017 Proyectos, Transferencia Comentarios desactivados en Obtenció de noves varietats de mongeta tendra

Per encàrrec de la Cooperativa Progrés-Garbí de Malgrat de Mar,  la Fundació Miquel Agustí està realitzant, des del 2014, un programa de millora genètica per obtenir una nova varietat de mongeta tendra que s’ajusti a les necessitats dels productors associats a la Cooperativa que ha encarregat el projecte. L’objectiu és aconseguir una varietat amb creixement determinat i característiques sensorials, tant externes com internes, similars a les del tipus Perona. L’estratègia seguida ha estat fer un programa de selecció genealògica a partir d’encreuaments entre varietats complementàries. En l’actualitat les poblacions segregants seguides tenen ja un 92% d’homozigosi i algunes d’elles s’ajusten plenament a l’idiotip dibuixat. S’espera poder lliurar la nova o noves varietats en el termini de dues campanyes.

Un projecte realitzat per:

_

Amb la col·laboració de:

           

           

El Fons Social Europeu inverteix en el teu futur


0 comments

No es posible afegir comentaris