Segueix-nos a:

Fundació Miquel Agustí

Actualitat

Enquesta a productors de tomàquet de Penjar

marzo 30, 2018 Publicaciones, Investigación y transferencia Comments Off on Enquesta a productors de tomàquet de Penjar

Enquesta per a productors i/o tècnics agrícoles amb coneixements sobre la varietat.


Figura 1. Fruits de diferents varietats de tomàquet de Penjar als 6 mesos de postcollita.

El tomàquet de Penjar és una de les varietats tradicionals més emblemàtiques de l’horticultura catalana. La varietat es caracteritza per presentar una gran diversitat genètica intra-varietal, la qual es tradueix en l’existència d’un gran número de línies amb formes del fruit, perfils sensorials, comportaments agronòmics i en postcollita diferents. Aquesta diversitat està recollida en el coneixement pagès i l’abundància de noms existents per designar les diferents formes: el tísic, el de ramellet, el colló de xai, el del penjoll, el de sucar…

La Fundació Miquel Agustí conserva, al seu Banc de Germoplasma, una part important de la variabilitat d’aquesta varietat. Amb l’objectiu de posar a disposició del sector aquests materials, ens proposem conèixer quin és la realitat productiva actual d’aquesta varietat a la geografia catalana, així com quines preferències tenen els agricultors respecte a la diversitat existent en el tipus varietal.

L’enquesta està dirigida a productors i/o tècnics agrícoles amb coneixements sobre la varietat. Per participar a l’enquesta clica al següent enllaç:

https://joancasalsmissio.typeform.com/to/H9tsM7

Aquesta és una actuació del projecte “Plataforma d’accés als recursos fitogenètics tradicionals: ús de l’agrobiodiversitat en agricultura productiva”, finançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en el marc dels ajuts a les activitats de demostració.

Participa:                                                                  Col·labora:                                                                               


0 comments

No es posible afegir comentaris