Segueix-nos a:

Fundació Miquel Agustí

Actualitat

Jornada tècnica d’Anàlisi sensorial

mayo 8, 2019 Jornadas y congresos, Publicaciones, Investigación y transferencia Comentarios desactivados en Jornada tècnica d’Anàlisi sensorial

El proper 29 de maig se celebrarà la jorada tècnica «Anàlisi sensorial. Aplicació a la indústria i la recerca». La cita serà a l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB-UPC), a les 15h. Us hi esperem!

La qualitat sensorial dels productes és un aspecte important en les decisions dels consumidors. L’avaluació objectiva d’aquesta qualitat s’ha d’abordar des de la ciència, tant si es refereix a les característiques pròpies del producte com a les preferències o l’acceptació dels consumidors.

L’anàlisi sensorial és la disciplina científica que des de els anys quaranta del segle XX ha anat desenvolupant el cos teòric i les tècniques per l’estudi del valor sensorial dels aliments i altres productes i el comportament dels consumidors envers les seves preferències sensorials. Malgrat que algunes tècniques instrumentals poden donar una aproximació al valor sensorial, l’eina per determinar la resposta (percepció) a un estímul sensorial són les persones, el que requereix metodologies específiques que es nodreixen de la fisiologia, la psicologia, la neurociència, la estadística i la sociologia.

Cada vegada més les empreses disposen del departament o laboratori d’anàlisi sensorial pel control de qualitat i el disseny i desenvolupament de productes. Aquesta jornada tècnica tracta de l’aplicació de l’anàlisi sensorial en la industria alimentaria, la certificació i marques de qualitat i la recerca agronòmica.

Podeu inscriure-us AQUÍ

A continuació, us deixem el cartell amb tota la informació:

 

 

 


0 comments

No es posible afegir comentaris